De Iraakse vluchteling, 46, wordt van de weg geweerd nadat hij heeft geprobeerd de theorie-test te bedriegen door een Bluetooth-oortje naar binnen te smokkelen om hem te helpen vragen in het Engels te beantwoorden

Masood Noori was van plan een handlanger ergens anders in te zetten om hem de antwoorden te geven

Hij worstelde met de taalbarrière en passeerde pas zijn 10e poging

Noori, uit Coventry, gaf deze week toe dat ze een artikel bezat om bij fraude te gebruiken

De vader van vijf kreeg een gemeenschapsopdracht met 180 uur onbetaald werk

Hij kreeg ook een rijverbod voor een jaar en moest £ 1.786 kosten betalen

Een Iraakse vluchteling die zijn rijexamen probeerde te bedriegen door een Bluetooth-oortje binnen te smokkelen om hem te helpen bij het beantwoorden van vragen in het Engels, is van de weg geweerd – maar de gevangenis is gespaard. mijn cbr inloggen met digid code voor veiligheid.

 


Masood Noori, 46, die herhaaldelijk gezakt was voor het examen, werd opgemerkt door verdacht testcentrumpersoneel met het oortje verborgen onder de koptelefoon toen hij in mei 2018 zijn theorie ging zitten.

 

Een rechtbank hoorde dat de vader van vijf van plan was een medeplichtige elders te gebruiken om hem de antwoorden op de vragen te geven nadat hij eerder met de taalbarrière had geworsteld.

 

Maar zijn plan werd verijdeld toen werknemers het oortje opmerkten, en dachten dat het toch niet zou hebben gewerkt nadat hij zijn telefoon in een kluisje moest stoppen voordat hij de test aflegde.

 

Masood Noori, 46, die herhaaldelijk gezakt was voor het examen, werd opgemerkt door verdacht testcentrumpersoneel met het oortje verborgen onder een koptelefoon toen hij zijn theorie in mei 2018 ging bekijken

Noori was al twee keer gezakt voor het examen en deed het daarna nog zes keer zonder succes, voordat hij uiteindelijk slaagde.

 

Maar hij liet zijn rijbewijs afnemen door een rechter nadat hij dinsdag bij Warwick Crown Court schuld had gepleit voor het bezit van een artikel voor fraude.

 

Noori, uit Coventry, kreeg een gemeenschapsbevel van 12 maanden met 180 uur onbetaald werk en kreeg een jaar een rijverbod en werd veroordeeld tot het betalen van £ 1.786 aan kosten.

 

Rechter Peter Cooke zei: ‘Als je opzettelijk en oneerlijk van plan bent om een ​​deel van de rijexamenprocedure te ondermijnen, die er allemaal is om ons allemaal veilig op de weg te houden, dan loop je een groot risico om naar de gevangenis te worden gestuurd.

 

‘U woont sinds 2001 in het Verenigd Koninkrijk. U bent een familieman en u bent niet eerder veroordeeld voor een misdrijf.

 

‘Ik ben van plan je te straffen, en streng te straffen, voor je poging om het testsysteem te ondermijnen, niet alleen om weer te geven wat je deed, maar om een ​​gepaste boodschap te sturen naar iedereen die in de verleiding zou kunnen komen hetzelfde te doen.

 

‘Het is buitengewoon passend dat een deel van uw straf erin bestaat u het voorrecht te ontnemen om op de wegen te mogen rijden.

 

‘Dat betekent dat u of uw gezin niets aan uw VW Golf uit 2008 heeft.

 

‘Als je beledigt op een manier waarbij een overheidsinstantie als de DVSA zelf onderzoek moet doen, dan kun je verwachten dat je de rekening in ontvangst neemt en niet van de belastingbetaler verwacht dat hij dat doet.

 

Wereldwijde Russische miljardair-vriend van Poetin wordt in Londen gearresteerd wegens ‘belastingfraude van meerdere miljarden dollars’ nadat Amerikaanse onderzoekers zijn liefde voor privévliegtuigen begonnen te onderzoeken

‘Meest gezochte’ voortvluchtige zakenman die in 2006 met een vals paspoort naar de Filippijnen vluchtte terwijl hij een nieuw proces kreeg wegens verkrachting, zit eindelijk achter de tralies nadat hij tijdens zijn vlucht veroordeeld was voor seksueel geweld en acht jaar gevangen heeft gezeten

‘Hoe u uw gezinsfinanciën regelt, is voor u, niet voor mij, maar als ik u was, zou ik de auto verkopen.’

 

Hij liet zijn rijbewijs afnemen door een rechter nadat hij dinsdag bij Warwick Crown Court schuld had gepleit voor het bezit van een artikel voor fraude.

Aanklager Olivia Maginn zei dat Noori in mei 2018 arriveerde bij het rijtestcentrum in Coventry om het theoriegedeelte van zijn test af te leggen.

 

Zoals bij alle kandidaten, moest hij zijn telefoon en andere apparaten in een kluisje stoppen.

 

Maar toen Noori de koptelefoon opzet om met de test te beginnen, merkte het personeel dat hij een Bluetooth-oortje in zijn oor had, dus stopten ze de test.

 

Toen hij werd geïnterviewd, gaf hij toe dat hij het Bluetooth-apparaat had meegenomen, maar beweerde dat hij het buiten het testcentrum had gevonden en niet van plan was het te gebruiken.

 

Preet-Paul Tutt, verdedigend, zei dat Noori een Koerd was die in 2001 uit Irak was gevlucht en in 2009 asiel kreeg en een Brits paspoort verkreeg.

 

Nadat hij 26 jaar geleden in Irak had leren rijden, kreeg hij te horen dat hij hier een test zou moeten afleggen, en in 2010 legde hij met succes de theorie-test af, met vragen in het Koerdisch Sorani. goedkoop auto theorie oefenen kan online.

 

Maar Noori ging toen terug naar Irak om zijn vrouw te zien, en bleef daar tot hij in 2017 terugkeerde met zijn gezin.

 

Hij kreeg te horen dat hij het theorie-examen opnieuw moest afleggen, dat toen in het Engels moest worden afgelegd, en hij slaagde er tweemaal voor.

 

Dus nam hij zijn toevlucht tot het gebruik van het Bluetooth-apparaat als ‘een daad van wanhoop’ om hem te helpen de test te halen en zijn kansen op een baan te vergroten om zijn vrouw en kinderen te onderhouden.

 

Meneer Tutttoegevoegd: ‘Hij had zijn telefoon in het kluisje laten liggen, dus het kon niet lukken.

 

‘Hij heeft het theorie-examen nog vijf of zes keer opnieuw afgelegd en is gezakt, maar is uiteindelijk geslaagd in augustus 2019.’