Adani Green-aandelen dalen 1,9% als Nifty wint

In totaal wisselden 204.101 aandelen van eigenaar op de teller tot tijd (IST).

ETMarkets.com

De aandelen van Adani Green Energy Ltd. daalden met 1,9 procent naar Rs 1172,0 in de handel van donderdag. Het bereikte een maximum van Rs 1215,0 en een laagste punt van Rs 1164,4 tijdens de sessie.

 

Op de technische grafieken stond de 200-DMA van de aandelen op Rs 816,81, terwijl de 50-DMA op Rs 1136,1 stond. Als een aandeel handelt boven 50-DMA en 200-DMA, betekent dit meestal dat de onmiddellijke trend opwaarts is. Aan de andere kant, als het aandeel onder 50-DMA en 200-DMA handelt, wordt dit als een bearish trend beschouwd en als het tussen deze gemiddelden handelt, suggereert dit dat het aandeel alle kanten op kan. BAM aandeel koers is gestegen.

 

 

Het aandeel handelde onder de signaallijn van momentum indicator moving average convergence diverggence, of MACD, wat duidt op een bearish bias op de counter. De MACD staat bekend om het signaleren van trendomkering in verhandelde effecten of indices. Het is het verschil tussen de 26-daagse en 12-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Een negendaags exponentieel voortschrijdend gemiddelde, de signaallijn genoemd, wordt bovenop de MACD uitgezet om “koop” of “verkoop” kansen weer te geven.

 

Aan de andere kant staat de Relative Strength Index (RSI) van het aandeel op 49,73. Traditioneel wordt een aandeel als overbought beschouwd wanneer de RSI-waarde hoger is dan 70 en oversold wanneer deze lager is dan 30.

 

 

Het rendement op eigen vermogen (RoE) voor het aandeel bedroeg -3,04 procent, terwijl het rendement op aangewend kapitaal (RoCE) 7,25 bedroeg. RoCE is een financiële ratio die de winstgevendheid van een bedrijf en de efficiëntie van het kapitaalgebruik bepaalt, terwijl de RoE een maatstaf is voor de winstgevendheid van een bedrijf in verhouding tot het eigen vermogen. Amazon koers aandeel is gestegen.

 

 

Als u een gebalanceerde portefeuille wilt opbouwen, kan het een slimme zet zijn om een ​​paar blue chip ASX-aandelen erin te hebben.

 

Maar welke blue chip ASX 200-aandelen moet u kopen? Twee die zich in de koopzone zouden kunnen bevinden, worden hieronder opgesomd:

 

“ALL IN” ASX KOOP ALERT

Soms moet ik mezelf knijpen … Als General Manager van The Motley Fool Australia word ik elke dag wakker en krijg ik de kans …

Ramsay Health Care zou een blue chip kunnen zijn om te kopen. Het is een toonaangevend particulier zorgbedrijf dat diensten levert via een netwerk van faciliteiten in 10 landen. Bij de laatste telling registreerde het bedrijf meer dan acht miljoen opnames / patiëntbezoeken per jaar aan zijn faciliteiten op meer dan 500 locaties.

 

De handelsomstandigheden waren de afgelopen 12 maanden moeilijk voor Ramsay vanwege de impact van de pandemie op operaties. Nu de Australische activiteiten echter grotendeels normaal functioneren, lijkt dit segment sterk te profiteren van een achterstand in procedures. En gezien het feit dat deze kant van het bedrijf ongeveer tweederde van zijn inkomsten genereert, is dit een zeer positieve zaak.

 

Vooruitkijkend zouden de internationale operaties niet ver achter moeten blijven nu vaccins worden uitgerold. Daarna ziet Ramsay er goed uit om zijn groei op lange termijn voort te zetten dankzij tal van rugwind, zoals de vergrijzing.

 

Macquarie heeft momenteel een outperform-rating en een koersdoel van $ 75,00 op zijn aandelen.

 

ResMed Inc. (ASX: RMD)

Een andere blue chip om naar te kijken is dit bedrijf in medische apparatuur. In tegenstelling tot Ramsay heeft ResMed zijn sterke vorm ondanks de pandemie in FY 2020 en FY 2021 kunnen voortzetten.

 

Met betrekking tot het laatste boekte ResMed in het tweede kwartaal een stijging van 9% van de kwartaalomzet tot US $ 800 miljoen en een stijging van 17% van de nettowinst tot US $ 206,4 miljoen. Dit werd gedreven door een sterke vraag naar ademhalingstoestellen en zijn slaapbehandelingsportfolio.

 

Positief is dat ResMed, vanwege de enorme markt voor slaapstoornissen, het komende decennium een ​​aanzienlijke groeimarkt heeft. Een ander positief punt is het digitale gezondheidsecosysteem, dat er goed uitziet om te profiteren van de verschuiving naar thuiszorg. Eind december bereikte zijn ecosysteem meer dan 12 miljoen cloud-connecteerbare medische apparaten.

 

Morgans is positief over ResMed. Het heeft momenteel een add-rating en een koersdoel van $ 30,09 op zijn aandelen.

 

Waar nu $ 1.000 te investeren

Als beleggingsexpert Scott Phillips een aandelentip heeft, kan het lonend zijn om te luisteren. De vlaggenschip Motley Fool Share Advisor-nieuwsbrief die hij al meer dan acht jaar beheert, heeft tenslotte duizenden betalende leden voorzien van een verdubbelde, verdrievoudigde of zelfs meer aandelenselectie.

 

Scott heeft zojuist onthuld wat volgens hem de vijf beste ASX-aandelen zijn die beleggers nu kunnen kopen. Deze aandelen worden verhandeld tegen spotgoedkope prijzen en Scott denkt dat het op dit moment geweldige aankopen zijn.